W dniach 4-5 września na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej odbyło się spotkanie jednostek wpisanych na listę organizacji współpracujących z European Food Safety Authority w realizacji celów związanych z bezpieczeństwem żywności. Spotkanie zorganizował Polski Punkt Koordynacyjny Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (PPK EFSA) zlokalizowany w Głównym Inspektoracie Sanitarnym. Celem spotkania było poznanie potrzeb i priorytetów EFSA w zakresie realizacji badań oraz możliwości współpracy naukowej zrzeszonych jednostek. Uczestnicy spotkania poznali potencjał badawczy Wydziału organizującego konferencję. IGR PAN reprezentowali prof. dr hab. Małgorzata Jędryczka, czł. koresp. PAN oraz prof. dr hab. Paweł Krajewski, którzy przedstawili profil badawczy Instytutu ze szczególnym uwzględnieniem tematyki związanej z zagrożeniami dla produkcji roślinnej.
List Głównego Inspektora Sanitarnego
Copyright Instytut Genetyki Roślin Polskiej Akademii Nauk